Mi a Reiki?

A Reiki egy összetett japán szó, jelentése:

Rei - egyetemes

Ki – életerő, energia

A Reiki tehát egyetemes – vagy másképp fogalmazva –
isteni eredetű életenergia.

A Reiki intelligens energia, ami (aki) kizárólag az élőkre (ember, állat, növény) hat, és a gyógyulást illetve az egészség megőrzését, fejlesztését szolgálja.
A Reiki ősi természetes energetikai gyógymód. Lényege, hogy a Világegyetem isteni gyógyító energiáját az erre beavatott személy önmagán átengedve közvetíti – kezei segítségével a kezelt személynek (vagy akár önmagának). A gyógyító tehát a kezelés során nem saját energiáját használja, hanem az egyetemes energiát csatornázza. A kezelt személy egy tiszta csatornán át jut energiához, így semmit nem vesz át a kezelő, gyógyító személyes energiájából.
Az, aki kapcsolatba kíván kerülni vele, és használni akarja a Reikit, beavatás által kapja meg az összeköttetést az energiával. A beavatás személyes energiaáramlásunk megnyitását és finom ráhangolását jelenti erre a csodálatos energiára. Ez az energia intelligens, a beteg helyre jut, így a gyógyítónak nem kell attól tartania, hogy bármit is rosszul csinálhat. De mindig tudatában kell lennie annak is, hogy ő csak közvetítő, az energia maga dönti el, hogy mi történik: mindig az következik be, ami a paciens számára a legjobb.

A Reiki nem helyettesíti az orvosi kezelést! Viszont igen hatékonyan támogathat minden orvos, pszichoterápiás vagy természetgyógyászati kezelést.