Természetgyógyászat

A természetgyógyászat egyidős az emberiséggel. Őseink valószínűleg már a történelem előtti őskorban megpróbálták kisebb nagyobb sérüléseiket, panaszaikat, betegségeiket gyógynövények segítségével orvosolni. Az évszázadok során összegyűlt tapasztalatok vezettek végső soron az orvostudomány, a gyógyszerészet kialakulásához.

Az orvostudomány rohamos fejlődése következtében azonban átmenetileg eltávolodtunk az évezredes tapasztalatoktól. Az utóbbi évtizedekben azonban újra egyre nagyobb igény jelentkezik a természetgyógyászat irányában.

Miben különbözik a természetgyógyászat a konvencionális orvoslástól? Abban, hogy holisztikus, vagyis az embert egészében, test-lélek-szellem egységében szemléli. A természetgyógyászat főként megelőzésre törekszik, és a már kialakult betegségek, kóros állapotok gyógyításánál a szervezet öngyógyító képességét állítja a középpontba.

Orvosi praxisomban már több mint 20 éve foglalkozom természetgyógyászattal. Amikor csak lehetséges gyógyszerek helyett, illetve azok kiegészítéseként gyakran alkalmazok gyógynövényeket, gyógyhatású készítményeket, táplálék-kiegészítőket vagy más természetes gyógymódokat (pl. akupresszúra, Bach virágterápia, reiki, stb.)

Célom a teljes ember holisztikus gyógyítása, melynek során az orvosi természetgyógyászati és pszichoterápiás módszereket ötvözöm,  és igyekszem a test és lélek belső erőforrásait is a gyógyítás szolgálatába állítani.