Belgyógyászat

Diplomámat 1977-ben szereztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Általános Orvosi Karán. 
1983 óta vagyok belgyógyász szakorvos.
1977-1988 között különböző profilú belgyógyászati osztályokon dolgoztam, foglalkoztam szívgyógyászattal, hormonális és májbetegségekkel.
1988-95-ig Budapest II. kerületében belgyógyász csoportvezető főorvosként dolgoztam.
1993 óta folytatok belgyógyászati magánrendelést.
1996-2008-ig a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán tanítottam élettant-kórélettant, belgyógyászatot és pszichoszomatikus tárgyakat.
2000 óta rendszeresen írok ismeretterjesztő cikkeket a Patika Magazinba, és több ismeretterjesztő könyvem is megjelent.

Mindezekből kitűnik, hogy nem vagyok egyetlen betegségnek sem elmélyült specialistája. Ezzel szemben jól átlátom az összefüggéseket, az egész embert a sejtek működésétől a betegségeken át a lelki működésekig.

Betegeimet a terápiás folyamatban partnernek tekintem. Úgy gondolom, hogy minden beteg szakértője a betegségének, felelős résztvevője gyógyulásának. Az orvos tanácsadó és támasz az egyenrangú kapcsolatban.

Régóta foglalkozom természetgyógyászattal is, ezért – amennyiben lehetséges – gyakran alkalmazok természetes gyógymódokat, gyógyhatású készítményeket, táplálék-kiegészítőket a gyógyszerek helyett, illetve azok kiegészítéseként.

Célom a teljes ember gyógyítása – vagyis a testi tüneteken, elváltozásokon kívül a betegség hátterében megbúvó lelki okokat is keresem, és igyekszem a test és lélek belső erőforrásait is a gyógyítás szolgálatába állítani, a test és lélek összhangját megteremteni.

Kik keressenek tehát?

  • Akik már számos orvosnál jártak, több kivizsgáláson átestek, de nem sikerült megnyugtató módon diagnózishoz eljutni.
  • Akik jobban szeretnék ismerni és érteni betegségüket, szeretnék, ha lenne elegendő idő a beszélgetésre, szeretnének kérdéseket feltenni, és azokra érthető válaszokat kapni.
  • Akik úgy gondolják, hogy panaszaik hátterében lelki okok (is) vannak/lehetnek, és szeretnének ezekkel is foglalkozni a terápiás folyamatban.
  • Akik előnyben részesítik az egyenrangú orvos-beteg viszonyt, és nem várják el, hogy gyógyítójuk „nagy fehér varázsló” legyen.