Reiki I.

gyógytornászoknak, természetgyógyászoknak, masszőröknek, egészségügyi dolgozóknak

Mi a Reiki? A Reiki egy összetett japán szó: Rei = egyetemes, Ki = életerő, energia
A Reiki tehát egyetemes életenergia. A Reiki intelligens energia, ami (aki) a gyógyítást-gyógyulást illetve az egészség megőrzését, fejlesztését szolgálja. A Reiki energia világnézetre való tekintet nélkül működik hívőknél és ateistáknál egyaránt.  A Reiki nem ellentétes egyetlen vallás vagy felekezet tanításaival sem, hiszen ez nem más, mint a szeretet energiája.

A Reiki ősi természetes energetikai gyógymód. Lényege, hogy az Univerzum gyógyító energiáját az erre beavatott személy önmagán átengedve kezei segítségével közvetíti a kezelt személynek (vagy akár önmagának). A gyógyító tehát a kezelés során nem saját energiáját használja, hanem az egyetemes energiát csatornázza, így a kezelt személy semmit nem vesz el a kezelő, gyógyító energiájából, sőt, a kezelés ideje alatt a kezelő maga is „töltődik”.
Reikinél, ha létrejön a kezelési szándék, az energia adás és elfogadás, és a kezek a kezelt személy testére / teste fölé kerülnek, az intelligens energia magától áramlik, és megtalálja mindazt, amiben a páciensnek segítségre  van szüksége. A Reiki beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusait, serkenti a méregtelenítési folyamatokat, javítja az anyagcserét, segíti és gyorsítja a regenerációt. Kiegészíti, harmonizálja a természetes gyógymódokat, csökkenti a gyógyszerek, orvosi kezelések mellékhatásait, sérülések, csonttörések, műtétek után gyorsítja a regenerációt. Fokozott stresszterhelés esetén segíti az ellazulást, az idegrendszer harmóniájának helyreállítását. A Reiki holisztikus és pszichoszomatikus, vagyis az emberre a test–lélek–szellem egységében hat.

A Reiki nem helyettesíti az orvosi kezelést, viszont igen hatékonyan támogathat minden orvosi, mozgásterápiás, pszichoterápiás vagy természetgyógyászati kezelést.

Aki használni akarja a Reikit, tanfolyamon, beavatás által kapja meg az összeköttetést az energiával. A beavatás személyes energiaáramlásunk megnyitását és finom ráhangolását jelenti a kozmikus energiára. A Reiki a kezelő számára is páratlan előnyöket jelent. A beavatott személy rezgésszintjének növekedése folytán nyugodtabbá, nyitottabbá válik, hite, bizalma, életereje megnő. A behangolással egy folyamatos, részben tudatos, részben tudattalan lelki-szellemi fejlődés indul meg. Nyitottabbá válunk a saját magasabb énünk felé. Ahogy a tudatalatti korlátok, blokkok kezdenek felszabadulni, hatalmas lehetőségek nyílnak előttünk a személyiségünk fejlesztése és kibontakozása területén.

A Reiki I. tanfolyamon a résztvevők meditációkon és gyakorlatokon keresztül ráhangolódnak az univerzális intelligens energiára, a szeretetteljes  energia-átadásra, elsajátítják az energiával való gyógyítás alapjait. A beavatásokon keresztül megtapasztalják a belső, gyógyító csatornák megnyílását, és saját energiaszintjük megemelkedését. Gyakorlás során megtanulják a kezeléshez szükséges kézpozíciókat.

Ezt a tanfolyamot elsősorban olyan egészségügyi dolgozóknak szánom, akik munkájuk során megérintik a beteget. Az energiacsatornák megnyitásával a Reiki áramlása megindul, és a gyógyítás hatékonysága nagymértékben nő.
Időpont: 2011 október 1-2 szombat vasárnap  9-17 óráig
Helyszín: 1037 Budapest Kolostor u. 10.
A kurzus díja: 7 900 Ft (+ jegyzet: 500 Ft)
Jelentkezés: valloa@gmai.com (T: +36 (30) 981-6332)
Tanfolyami díj: 7.900.- Ft.

Érdeklődés!