Könyveim

 
DR. VALLÓ ÁGNES -  DR. NEMES JÁNOS
MENEDZSERBETEGSÉGEK
"Stressz - siker - stratégia" címmel a B+V Kiadó új sorozatot indított ezzel a könyvvel, amelynek egyes darabjai gyorsan változó életünk kihívásaira, problémáira keresik a válaszokat. Ki tekinthető menedzsernek? Voltaképpen mindenki: a vezérigazgató, a két tűz közé szorult középvezető, a családi betéti társaság kényszervállalkozója, magánórákat adó pedagógus, a szabadúszó színész és még sokan mások. Munkanapjuk nem nyolc órából áll, állandóan dönteni és "improvizálni" kénytelenek, akkor is ha fáradtak, levertek, ha családi gondok gyötrik őket. Aki szenved a túlhajszoltságtól, a felelősségtől, a túlzott stressztől: az mind-mind menedzserbeteg-jelölt! Számos, az "életből ellesett" gyakorlati példa és történet, valamint a könyv végén csokorba szedett interjú illusztrálja a menedzser-lét sajátosságaira visszavezethető okokat, tüneteket, a megelőzés és a gyógyítás lehetőségeit.
"Biztosak vagyunk abban, hogy szereplőinkben - sajnos vagy szerencsére - sokan magukra ismernek. Nekik, és mindannyiunknak készült ez a könyv. Ha huzamosabb időn keresztül élvezni akarjuk munkánk gyümölcsét, érdemes megszívlelni a könyvben foglaltakat."

Kiadó: B+V Kiadó
Oldalszám: 359
Kiadás éve: 2000

 
DR. VALLÓ ÁGNES - DR. BÁRÁNY JÁNOS - DR. NEMES JÁNOS
MENEDZSERNŐK, MENEDZSERFELESÉGEK
Számos `önsegítő` könyvecske jelenik meg napjainkban - elsősorban amerikai szerzők tollából. Ezek gyakran azt ígérik: ha elolvassuk a könyvet és megfogadjuk a benne olvasható tanácsokat, egy csapásra megváltozik az életünk, sikeresek és boldogok leszünk. Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Lehet, hogy van ilyen - én még nem találkoztam vele. Mindössze abban reménykedem, hogy a könyv befejeztével talán egy kicsit másként tekintenek önmagukra és a környező világra. Talán megértik és tudomásul veszik a férfiak és nők közti különbségeket, és ezzel megelőznek jó néhány kapcsolatromboló félreértést. Talán megállnak egy pillanatra, felfedezik - önmagukban és másokban - a sokat emlegetett istennőket, és jobban odafigyelnek rájuk. Talán a változásokat, válságokat nem tekintik sorscsapásnak, hanem meglátják bennük a fejlődés lehetőségét. Talán elhiszik, hogy képesek változni. Talán elhiszik, hogy a stressz nem kívülről támad, és maguk döntik el, hogyan értelmezik az eseményeket. Talán elfogadják, hogy joguk van az önérvényesítésre, és ha gyakorolni kezdik, képesek is lesznek rá. És akkor nemcsak egészségesebbek lesznek, hanem elindulhatnak egy olyan úton, ami életüket - és mások életét is - harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá teheti. Sok sikert!”
...A nő olyan poszton és munkahelyi környezetben érzi igazán jól magát, ahol fontos az emberismerete, a kapcsolatteremtőkészsége. A legjobb humán erőforrás menedzserek a nők közül kerülnek ki...
...A munka világában, ahol még döntően a hagyományos férfihierarchia uralkodik, a nő sikeresebb, ha férfiasabban öltözködik - ezért olyan elterjedt az üzleti világban az öltönyhöz némiképpen hasonlító kosztüm...
...A női vezető számára a döntésnek nemcsak gazdasági, hanem az emberi sorsokra gyakorolt hatása, morális szempontjai is fontosak. Ezért, bár a nők döntéshozatali folyamata hosszabb és bonyolultabb, maga a döntés rendszerint átfogóbb és kiegyensúlyozottabb, mint a férfiaké...
...A legtöbb menedzserfeleségnek csak évek múlva lesz hiányérzete, amikor a gyerekek mar felcseperedtek. Ha panaszkodnak, környezetük - de gyakran maguk sem értik - mi bajuk van, irigyelt "jó dolgukban"...

(Részletek a nagy sikerű Menedzserbetegségek című mű szerzőpárosának - most már triójának -  könyvéből)
Kiadó: B+V Kiadó
Oldalszám: 232
Kiadás éve: 2002

 
DR. VALLÓ ÁGNES
HA A BETEG KÉRDEZ...
Ez a kiadvány elsősorban a gyógyszerészek, gyógyszertári dolgozók egészségügyi felvilágosító munkához nyújt gyorsan hozzáférhető, könnyen és jól hasznosítható információkat.

Kiadó: Galenus Kiadó
Oldalszám: 232
Kiadás éve: 2002

DR. VALLÓ ÁGNES
A tartós szerfogyasztás élettani-kórélettani hatásai

A jegyzet addiktológiai konzulensek számára készült. Célja, hogy megismertessen a leggyakrabban használt szerek élettani-kórélettani hatásával, a szerfogyasztás szomatikus következményeivel.
Magas színvonalú (orvosi!) összefoglalója azoknak biológiai, anatómiai és élettani fogalmaknak, folyamatoknak, amelyek ismerete elengedhetetlen az egészségügyi általános műveltség, illetve a szerek hatásának megértése szempontjából.
A jegyzet az egészségügyi végzetséggel nem rendelkezők számára általános  szemléletet és alapismereteket nyújt az emberi test működéséről. Az olvasó közérthető nyelven, de mégis magas színvonalon ismerkedik meg a szervek, szervrendszerek felépítésével, működésével, valamint a különböző kórfolyamatok kialakulásának mechanizmusaival. A jegyzet utolsó fejezetében szerenként is összefoglaljuk a szerfogyasztás élettani – kórélettani hatásait

Kiadó: Semmelweis Egyetem
Oldalszám: 176
Kiadás éve: 2003

 

Valló Ágnes, Nemes János: Stressz és egészség
Menedzserbetegségekről - nem csak menedzsereknek 

Egy évtizede jelent meg a könyv első kiadása, Menedzserbetegségek címmel. A szerzők reménykedtek a sikerben, de a könyv fogadtatása, a nagyfokú érdeklődés őket is meglepte. Miért változott a könyv címe? Tíz éve még a szerzők úgy vélték, hogy a menedzserek az átlagosnál nagyobb stresszterhelésnek vannak kitéve. Ma már tudják, hogy a stressz szinte mindenkit fenyeget. Ezért a Menedzserbetegségek már nemcsak menedzsereknek szól.
A stressz a 21. század civilizációs népbetegsége, egyik legnagyobb egészségromboló tényező. Egyre több betegség hátterében fedezik fel a károsító lelki tényezőket, és egyre gyakrabban hangzik fel az orvos szájából: „éljen nyugodt, stresszmentes életet”. Pedig stresszmentes élet nem létezik A stressz elől nem futhatunk el – meg kell tanulnunk megbirkózni vele.
A szerzők számos esetleíráson, életből ellesett történeten keresztül szeretnék bemutatni a stressz hatásait, a megküzdés lehetőségeit. A hangsúly a megértésen és megelőzésen van: szeretnék, ha az olvasó ráismerne a saját problémáira is, és jobban megértené teste-lelke működéseit.

Kiadó: KM PharmaMédia Kiadó Kft
Oldalszám: 374
Kiadás éve: 2013